martes, 15 de mayo de 2007

Jclic, un bon recurs!


El jclic, és un programa de sofware lliure, amb el que tots els mestres poden crear, realitzar i evaluar activitats educatives multimedia. En la nostra carrera, hem treballat amb aquest programa i hem conegut el seu funcionament. Té una senzilla instal·lació i amb certes hores de dedicació es pot apendre a utilitzar prou facilment, encara que resulta un tant complicat pillar-li el punt en un principi.

Cal dir que és un recurs educatiu molt interessant amb el qual es poden crear una gran varietat d'activitats que de segur agradaran als xiquets i xiquetes i els ajudaran a assolir els coneixements treballats a l'aula.

Des del meu punt de vista, quan es treballa amb nens i nenes, s'ha de fer sempre d'una manera divertida, motivadora, entretinguda, que els encise, que siga per a ells un gust aprendre i no un martiri, i amb aquest recurs pense que els xiquets gaudeixen al màxim, ja que al mateix temps que realitzen les activitats, observen les imatges que hi apareixen, els gifs animados, escolten els sons, o les instruccions parlades per a facilitar-los la comprensió, etc.

També m'agradaria dir, que a voltes es tenen problemes a l'hora de la creació de les activitats, perquè es produeixen bloquejos a l'ordinador que fan perdre tota la informació que no s'ha guardat, i s'ha de tornar a començar de nou.

Per tant, pense que amb l'utilització d'aquest material educatiu digital, podem apropar als nenes a les Noves Tecnologies, al mateix temps que aprenen i es diverteixen.

No hay comentarios: