viernes, 4 de mayo de 2007

5. Programari i recursos didàctics

En aquets tema, se'ns mostra un llistat dels programes utilitzats més habitualment, més concretament, a l'etapa d'Educació Infantil. També ens parla de les aplicacions que es poden trobar a internet.

5.1. Processador de text: els més destacats en aquest punt són el Word i l'OpenOffice que són de lliure distribució i molt utilitzats a l'escola. L'OpenOffice té l'avantatge se ser molt semblant al Word. Enq uant al Word, és important destacar que compta amb un paquet complementari "aplicacions Word".

5.2. Programa de dibuix: l'utilització d'aquestos programes en l'etapa d'Infantil és molt interessant. Podem destacar el Paint, que és molt senzill i fàcil d'utilitzar per part dels nens i nenes. També cal parlar del KidPix que és més complet que el Paint, ja que a més de poder fer dibuix lliure, es poden introduir imatges predeterminades i amb moviment. A més a més, es poden fer seqüències d'imatges fetes pels nens-es.

5.3. Programa de presentació: els programes més destacats són el PowerPoint i l’OpenOffice Impress que són molt fàcils d’utilitzar i ofereixen moltes aplicacions.

5.4. Programa “Clic” i “Jclic”: aquestos programes són, al meu pareixer, uns dels més útils, ja que ens permeten aprendre, repassar, memoritzar o ampliar diferents activitats de classe. A més a més també es poden crear activitats amb les quals treballem el tema que vullgam a l’aula, atenent les necessitats de l’alumnat.

5.5. Programes de tractament d’imatge (exclusivament per als mestres): ens permeten retocar, retallar, modificar, guardar i utilitzar imatges amb una finalitat educativa. Els més utilitzats són el Paint Shop Pro, Gimp (programa lliure) i les aplicacions del programari ACDC. Són imprescindibles per al tractament de la imatge.

5.6. Programes d’enregistrament de so: Audacity o CoolEdit són un bon recurs a l’hora de fer enregistraments de veus a la classe.

5.7. Altres recursos educatius interessants poden ser els següents:

- Entorn educatiu edu365 (http://www.edu365.cat/)

- Http://www.educalia.org

- Http://www.callusdigital.org/lacenet/guiaeducativa/index.php

- www.xtec.cat

- Http://www.xtec.cat/%7Eaperez83/infantil.htm

- Http://www.xtec.es/~ragusti/ordinad/ordinad.htm

- Http://www.xtec.es/zercanigo/ticedinfantil.htm

- Http://www.xtec.net/%7Ejperez12/prograintrodu.htm

- Http://www.xtec.es/~mvega/

- Http://www.tvcatalunya.com/_webclip/

- Http://www.waece.org/

- Http://www.abchicos.com.ar/abchicos/

- Http://www.maestroteca.com/

- Http://www.aulainfantil.com

- Http://www.edebedigital.com/home/

- Http://personal.telefonica.terra.es/web/raco/castella.htm

No hay comentarios: